Kde ste ma mohli vidieť?

Kde ste ma mohli počuť?

Kto dôveruje mne a mojej práci?

Martina som oslovil, pretože som potreboval schudnúť bez toho aby ma to negatívne ovplyvnilo na výkone a sile. Nielenže sa mi podarilo dosiahnuť požadovanú váhu a naučiť sa ako pracovať s výživou v športe, ale zmena jedálnička mi priniesla do športu viac energie a pomohla mi pripraviť sa na tréningy aj preteky najlepšie ako som mohol. Momentálne všetko ide ako má a viem že keď potrebujem niečo v tomto ohľade, môžem sa na spoľahnúť že od Martina dostanem tú najlepšiu radu 🙂
Jakub Grigar - vodný slalomStriebro - LOH Tokyo 2021
Martina som oslovil keď som uveril, že mi to môže pomôcť v tréningu a o tom som sa aj presvedčil. Potreboval som zároveň upraviť svoju hmotnosť a najmä znížiť telesný tuk. Recepty sú jednoduché na prípravu a trénuje sa mi po nich ľahko. V mádežníckych kategóriách s výživa veľmi nerieši, ale za mňa čím skôr si každý chalan na tom zvykne - tým lepšie pre neho.
Šimon Nemec - ľadový hokejNew Jersey Devils
Martin je profesionál po každej stránke. Všetko, čomu sa venuje myslí úprimne a veľmi si ho vážim ako človeka aj ako odborníka v oblasti dietoterapie a športu. Ako jeden z mála odborníkov vyniká empatiou a profesionálnou komunikáciou, ktorá je v dnešnej dobe veľmi vzácna. Na problematiku sa pozerá triezvo a rozsah jeho znalostí sa dokonale dopĺňa s bohatými skúsenosťami. Mám tú česť s Martinom spolupracovať v niekoľkých projektoch zaoberajúcich sa zlepšovaním zdravia obyvateľstva. Vrelo odporúčam zveriť sa do Martinových rúk, do rúk skutočného profesionála!
Michal PáleníkExpert na zdravý životný štýl / CEO Planeat
Martina som oslovila na odporúčanie našich ďalších vrcholových športovcov a trénerov. Potrebovala som pomôcť ohľadne výživy, resp. s miernou redukciou váhy. Následne som si chcela hlavne udržať hmotnosť počas sezóny a naučiť sa čo najviac nového ohľadne výživy. A čo sa zmenilo? V podstate takmer celý môj režim stravovania, naučila som sa čo je vhodné a čo nie, avšak stále je na čom pracovať. Na začiatku sme komunikovali veľmi intenzívne a momentálne riešime vždy operatívne výživu podľa špecifickej časti sezóny. Môžem povedať, že som naozaj spokojná.
Eliška Mintálová - vodný slalomVicemajsterka sveta 2023
Trápila ma nedostatočná energia počas dňa a na zápase. Videl som, že Martin pracuje s vedeckými štúdiami, neustále sa zlepšuje a to mi dávalo zmysel. Už na prvej konzultácií sme neriešili iba stravu, ale aj ostatné aspekty života, ktoré buď stravu ovplyvňujú alebo strava ovplyvňuje ich. Najväčšie posuny boli: lepší pocit v deň zápasu a pokoj v hlave, pretože som mal ujasnené všetky veci okolo stravy, ako funguje a pod. Myslím, že hodnota tejto služby zodpovedala, možno až dvojnásobku jej ceny a odporúčam ju každému športovcovi, ktorý tápe v strave a chce vedieť ako by mal robiť veci správne.
Tomáš Smetánka - HádzanáBM Nava (ESP)
Ako profesionálny športovec som si uvedomil, že je potrebné sa zaujímať o všetky zložky prípravy, nielen o samotný tréning, ale aj o stravu a výživu. Potreboval som si spraviť jasno v tom, kedy, koľko a akou formou prijímať živiny v strave a výživových doplnkoch. Prioritou bolo a je zlepšenie a zrýchlenie regenerácie. Počas dlhodobej spolupráce som sa naučil ako manipulovať s jedlom a doplnkami tak, aby sa dostavil požadovaný efekt. Martina odporúčam pokiaľ si športovec a vieš, že nieje jedno čo do seba počas dňa dávaš. Ale taktiež všetkým bežným ľuďom čo si myslia, že stačí iba cvičiť či športovať a zanedbávajú výživu.
Alexander Slafkovský - vodný slalom3-násobný vítaz Svetového pohára / 8x zlato na MS
Sama som sa pokúšala o redukciu telesnej hmotnosti, nakoľko som chcela boxovať v nižších váhových kategóriách, ale sama som si už nevedela rady, nikam som sa neposúvala. Tréningový plán bol nastavený dobre, ale nutrícia ani zďaleka. Teraz si sama pokladám otázku, že dokedy by moje telo zvládalo tak intenzívne a objemné tréningy popri takej strave akú som mala. Športu sa venujem už nejaký ten rok, ale takto dobre som sa asi ešte necítila. Osloviť Martina, bolo jedno z najlepších rozhodnutí, ktoré som vykonala v tomto roku! Odporúčila by som ho všetkým športovcom, najmä tým, ktorí sa venujú športu súťažne. Dobre vieme, že náš výkon ovplyvňuje rad faktorov. Sú to kondičné schopnosti, taktika, psychika, technika, ale takisto aj nutrícia. Pokiaľ dodáš telu kvalitné palivo, poďakuje sa ti a začne to šlapať na plné obrátky. Práve toto zažívam ja! Môj výkon sa posunul na úplne iný level, takúto formu som ešte nemala.
Eva Hrušková - Box Kondičná trénerka V. stupňa
Trpel som častými zraneniami, ktorým som chcel predísť a vrátiť sa po zranení čo najsilnejší. V mojom prípade platí pravidlo, že ak chcem byť najlepší, musím sa učiť od najlepších. Byť lepší ako konkurencia je tiež dobrý dôvod prečo som hľadal pomoc v oblasti výživy. Bolo to vystúpenie z komfortnej zóny, ale stálo to zato. Nabral som +5 kilogramov pričom tuk ostal pod 10%, kondičné testy dopadli najlepšie v mojom živote. Naučil som sa veci si organizovať lepšie, objavil som nové chute jedla, o ktorých som predtým nevedel. Zistil som, že strava a celkovo investícia do samého seba je tá najlepšia cesta. Samozrejme nesmiem zabudnúť spomenúť varenie, lebo aj v tom som sa viac zdokonalil 😀 Maťo je ta správna voľba. Portfólio športovcov, ktorým pomohol je obrovské a som rád, že sa môžem k ostatným zaradiť aj ja.
Martin Palider - futbalFK Podbrezová U19 / MŠK Námestovo
Ako 28 ročný ITčkár po dvoch olympic distance triatlonoch som si stanovil ultimátny cieľ - kráľovskú full ironman vzdialenosť. Hľadal som človeka s odbornou kvalifikáciou a zároveň zameraním na športovú výživu. Už na prvej konzultácií som cítill veľký záujem o pochopenie mojej situácie a cieľov. Išlo mi o optimalizáciu hmotnosti a nastavenie nutričnej stratégie pre 10 hodinový ironman závod. Celé preteky som absolvoval bez obávaných žaludočných ťažkostí a teraz si môžem povedať: "Ivan, you are an Ironman!" Hodnota služby určite zodpovedala cene ked vezmem do úvahy aj to, že všetky znalosti a návyky ostanú človeku natrvalo. Ak už človek investuje veľa času do tréningu, mal by mať istotu, že tie ďalšie veci okrem tréningu má nastavené tiež správne. A čo sa týka stravy, tak Martin je ideálna voľba.
Ivan Magdolen - Triatlon
Už pár rokov si moje stravovacie obzory rozširujem vďaka Maťovi Čupkovi a fakt, že sa profesionálne venuje športovej výžive je pre mňa obrovským bonusom. Počas cesty SNP chalanom namiešal menu, ktoré fungovalo 100% aj po 600km bežeckej záťaži. Môžem povedať, že sa stal neoddeliteľnou súčasťou našich ultra akcií, na ktorého rady je 100% spoľah. Inak to nebolo ani pri plánovaní BBBU, kde je strava a suplementy základný kameň úspechu. Proste koho iného poprosíš o radu, keď potrebuješ cez pretek vystravovať bežca, ktorý musí vydržať bežať dlho a ešte dlhšie? Jedine človeka, ktorý rozumie filozofii športovca, má bohaté vedomosti a verí vo víťazstvá. Najväčšiu pomoc vidím v schopnosti nakombinovať stravu tak, aby bola nie len funkčná, ale aj chuťovo akceptovateľná. Lebo nie je nič horšie ako nútiť vyčerpaného športovca pchať do seba stravu, ktorá mu nechutí. Je oslobudzujúce pri takýchto extrémnych výkonoch vedieť, že máš za sebou človeka, ktorý to vie a v prípade akýchkoľvek problémov operatívne pomôže a po výkone rozanalyzuje prípadnú príčinu, čím sa môžes zase rýchlejšie posunúť a nemusíš strácať čas metódou pokus-omyl👌
Martin Hatala & Katka HybenováUltrabežci / Cesta SNP za 9 dní
Pred ťažkou letnou prípravou sme sa chceli vyhnúť obávanej strate hmotnosti a navyše sme potrebovali pribrať - hlavne na svaloch. Jednoducho sme si nemohli dovoliť strácať kilogramy pri intenzívnej záťaži ako doteraz. Maťo nám ukázal ako sa stravovať správne a zároveň jednoducho. Doteraz sme síce konzumovali veľa (aj sladkého) avšak takýto jedálniček neobsahoval potrebné živiny a vôbec to nestačilo vzhľadom na záťaž vrcholových športovcov. Vďaka kvalitnému výživovému plánu a cielenej doplnkovej výžive sme nielen pribrali svalovú hmotu, ale dokonca vymizla neprirodzená chuť na sladké. Odporúčame určite všetkým profesionálnym športovcom, ktorí sa chcú posunúť o level vyššie alebo sa stravujú rovnako zle a nekvalitne ako ešte donedávna aj my. My sme Maťovi vďační a svoj účel to splnilo nad očakávania!
Matúš a Jakub Sukeľovci - Ľadový hokej
Potreboval som schudnúť, ale nie štýlom hladovania, zhodenia 10 kíl, čo boli hneď naspať - tak ako som to skúšal už mnohokrát. S Martinom som sa naučil ako premýšlať o jedle v dlhodobom horizonte a zladiť si to s rôznymi tréningami. Niekedy piberám doslova "aj z vody", ale teraz už viem, že môžem zjesť aj pizzu a hamburger - ak to správne načasujem. Som človek, ktorý si jedlo chce vychutnávať a nie vážiť každý gram makroživín. Okrem toho, že som trvalo schudol - už konečne viem čo si môžem kedy dovoliť, aby to tak aj ostalo.
Roman Durný - Ľadový hokejHC Znojmo
Martina sme oslovili po tom ako sme vyskúšali všetky možnosti ako zvýšiť Simčinu výkonnosť a aby sme ju udržali zdravú. Predtým bola pre nás otázka stravovania takmer úplne nepodstatná, no ako sa nakoniec ukázalo, bol to ten posledný diel skladačky. Maťo bol a je úžasný v tom, že ju dokázal namotivovať tak, aby zmenila svoje stravovacie návyky a aby pochopila, že byť v ideálnej forme nie je len o tréningu. Celý čas s nami konzultoval, komunikoval, radil... Po roku spoluprace musíme povedať, že Simčina výkonnosť išla hore a čo je najdôležitejšie, ani raz nebola chorá! Za nás veľké ďakujem nielen za rady, ale za jeho celkovo pozitívny pristup. To, čo robí, robí zo ❤ a na maxi. profi úrovni 👍
Simona Jurigová - Plávanie / TriatlonTri Tatry Triathlon Team

 Šimon Nemec - ľadový hokej

2. miesto Draftu 2022 / New Jersey Devils 

Najproduktívnjší hráč MS juniorov 2021

Jakub Grigar - vodný slalom

Strieborná medaila - TOKYO 2021

Majster Európy do 23 rokov 

 Jakub Šiarnik - Skialpinizmus

3x víťaz Bokami Západných Tatier

2x Víťaz Red Bull 400

Roman Ďurný - ľadový hokej

 Anaheim Ducks (NHL)  / Tulsa Oilers

2.najlepší brankár MS juniorov 2018

 

Matúš a Jakub Sukeľovci - ľadový hokej

Sparta Praha / ZOH 2018 / HC Košice

Najlepší strelec Slovenska na MS 2019

 Alena Stevens - dlhý triatlon

Slovenský IRONMAN rekord - 9:06:29

Víťazka CzechMan 1/2 IRONMAN 2020 

5.miesto - PRO - IRONMAN 70.3 Budapest 

Sašo Slafkovský - Vodný slalom

3x celkový víťaz Svetového pohára

RTVS: G-B-S - Tím Alexander Slafkovský 2019